Vlastník SeeJay Radia a Tip Rádia plánuje změny vlastnické struktury, skončí v ní Janík

17. srpen 2017

Svatopluk Janík, který v minulosti vystupoval jako velký propagátor DAB vysílání, držel ve firmě šestašedesátiprocentní podíl.

Společnost JS mediální služby, která je provozovatelem digitálních stanic SeeJay Radio a Tip Rádio, plánuje změny ve vlastnické struktuře. Vyplývá to z žádosti, kterou firma adresovala v uplynulých dnech Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). 51 % má nově připadnout Janu Ševelovi, jenž doposud držel minoritní 34% podíl, 49 % společnosti má být překlopeno na Terezu Brokešovou. Ta figuruje jako zcela nový podílník.

Jako společník s obchodním podílem 66 % a vkladem 132 tisíc korun by měl z vlastnické struktury úplně zmizet osmatřicetiletý Svatopluk Janík. Společnost JS mediální služby dále v oznámení regulátorovi uvádí, že po předběžném souhlasu dá pokyn ke změnám v Obchodním rejstříku, a po pravomocné změně následně opět informuje regulátora. SeeJay Radio a Tip Rádio, digitální projekty zmíněné firmy, v minulosti působily v DAB+ multiplexech operátorů RTI cz i Teleko. Oba ale po čase z těchto digitálních sítí zmizely.

autor: lukpo
Spustit audio