Vodácké tábořiště Cakle u Ústí nad Orlicí nabízí nepřeberné množství aktivního vyžití

23. květen 2018
Česko – země neznámá

Léto nabízí i v Pardubickém kraji spoustu možností aktivního vyžití. Například ve vodáckém tábořišti Cakle u Tiché Orlice, které leží nedaleko Ústí nad Orlicí. Areálem prochází cyklostezka na Letohrad a opačným směrem vede malebným údolím Tiché Orlice až do Chocně.

Přímo v tábořišti si můžete dopřát relaxační i adrenalinové sporty. A pokud chcete hlavně odpočívat, můžete grilovat či lovit ryby v ohybu řeky, kde nasedají vodáci do svých nebo vypůjčených lodí. Půjčují tu kanoe, kajaky a také rafty. Pokud je dost vody, dá se plout z Letohradu do Cakle, tady přespat a pokračovat dolů po Tiché Orlici třeba až do Hradce Králové.

Na kraji tábořiště čeká na zájemce lezecká stěna. Je to unikátní betonová lezecká skála. Z jedné strany je dvanáct cest, které jsou osazené umělými chyty. Obtížnost je od dvojky až po sedmičku. Z druhé strany jsou chyty uplácané rukama z betonu. V loňském roce se podařilo vytvořit i bezpečnou via ferratu, která má tři nástupní místa. Kdo nemá vlastní lezecké vybavení, může si ho půjčit. A také si objednat instruktora, který ho bezpečně stěnou provede.

Jako další možnosti sportovního vyžití se v areálu tábořiště nabízí pétanque, plážový volejbal, lukostřelba, střelba ze vzduchovky, z kuše, v areálu je i ruský kuželník a prolézačky pro děti a také ohniště.

Via ferrata s dětskou stěnou

A koho zajímá kromě sportu a dalších podobných aktivit i kultura, nebude o ni ochuzen ani tady. Už několik let se zde pravidelně koná například Cakl fest, Benátská noc, Janouškovo Ústí a další akce. A když se zrovna nic velkého neděje, alespoň tu někdo zpívá u ohně s kytarou.

autor: BAL
Spustit audio