Volební komisaři v Ústí nad Labem dostali speciální vybavení kvůli epidemii žloutenky typu A 

20. říjen 2017

V Ústí nad Labem trvá epidemie žloutenky typu A. Obvodní radnice proto volebním komisím pořídily různé prostředky, aby se jejich členové mohli chránit před případnou nákazou. Jedním z center nemoci byly Předlice.

Ve volebních místnostech dvou okrsků, které se nacházejí na základní škole na Školním náměstí, dostali volební komisaři antibakteriální prostředky pro osobní potřebu. Přijdou totiž do styku s velkým množstvím občanských průkazů, volebních lístků a dalších věcí, a protože se žloutenka typu A přenáší do úst především ze špinavých rukou, je potřeba, aby se chránili.

Stejná hygienická opatření platí i v Neštěmicích, což bylo druhé ohnisko nákazy. Na Střekově volební komisaři vyfasovali antiseptická mýdla, na Severní Terase zase vlhčené ubrousky a antiseptïcké gely – budou utírat i tužky a prostory za plentami, kde lidé upravují hlasovací lístky.

Aktuální počet nemocných žloutenkou typu A je podle statistik hygienické stanice 177, to je o 19 lidí víc než minulý týden. Nemoc se vyskytuje zejména v Krásném Březně, Mojžíři, v Předlicích a Trmicích. Nemoc se ale šíří i do jiných čtvrtí.

Kvůli epidemii žloutenky typu A dostaly volební komise v Ústí nad Labem od obvodních radnic prostředky na ochranu
autor: hau
Spustit audio