Voráčka čeká boj o krále produktivity NHL. V závěru to bude i o štěstí, říká

Hokejista Jaromír Jágr byl posledním Čechem, který mohl těsně před koncem základní části NHL pomýšlet na vítězství v kanadském bodování. Na jaře 2006 ale nakonec skončil o dva body druhý. V této sezoně se daří Jakubu Voráčkovi, který sice nedovedl Philadelphii do play-off, ale v tabulce produktivity je před závěrečnou sérií zápasů čtvrtý jen o tři body za vedoucím Kanaďanem Sidneym Crosbym z Pittsburghu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Jakub Voráček vstřelil v nedělním utkání NHL svůj 21. gól v sezoně

Útočník Jakub Voráček vstřelil v nedělním utkání NHL svůj 21. gól v sezoně | Zdroj: Reuters

Crosby vyhrál už dvakrát bodování NHL, naposledy loni. Sedmadvacetiletý útočník i přes pauzu kvůli příušnicím znovu patří k nejlepším a Jakub Voráček tuší, že kdo Crosbyho porazí, získá Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče sezony.

„Šance tam je, ale jednoduché to nebude. Podle mě rozhodnou poslední dva tři zápasy, bude záležet, jestli se bude bodově dařit. Bude i trošičku o štěstí,“ připomíná Voráček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle útočníka Philadelphie Jakuba Voráčka rozhodnou o nejproduktivnějším hokejistovi NHL poslední dva, či tři zápasy

Pravé křídlo Philadelphie patří mezi nejlepší hráče soutěže celou sezonu, přesto ale nedokázal dovést „Letce“ do play-off.

Aby měl tým šanci na galavečeru možnost získat alespoň jednu trofej, může pomoct Voráčkovi právě k vítězství v bodování. Podle českého útočníka se na to ovšem jen těžko soustředí.

„Kluci mi to určitě přejí, ale nemůžeme se soustředit na mé body a odvádět špatné výkony. Takhle to nechodí,“ ví odchovanec kladenského hokeje.

Když se nepovede play-off, rád pojedu na MS, slibuje 'pětiskovkař' Voráček

Číst článek

Stejně malou pomoc prý mohou očekávat i jeho soupeři - kromě Crosbyho i jeho krajan John Tavares a ruský kanonýr Alexandr Ovečkin.

I týmový výkon Philadelphie ale může nakonec Voráčkovi přispět k titulu. Ve zbývajících šesti zápasech totiž bude hrát hned dvakrát proti Crosbyho Pittsburghu, poprvé už v noci ze středy na čtvrtek. A kdyby zrovna hvězdný Kanaďan nebyl u žádného vstřeleného gólu, Voráčkovi by to výrazně pomohlo.

Voráček pomohl porazit Pittsburgh, ztrátu na lídra bodování Crosbyho ale nesnížil

Číst článek

Žádnou speciální motivaci pro spoluhráče nechystá. „Nějaký vtípek ale v kabině asi padne, ale abych jim říkal, že pokud zastaví Crosbyho, tak jim koupím pivo, tak na to nemyslím. Budeme se snažit vyhrát zápas týmově,“ dodává Voráček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Konečné pořadí bodování můžou podle Jakuba Voráčka ovlivnit i příušnice

V každém případě musí český forvard pamatovat na to, že potřebuje mít na konci sezony více bodů než jeho soupeři. Při rovnosti totiž bude rozhodovat počet gólů a těch dal z kandidátů na krále produktivity nejméně.

V této sezoně je přitom na vítězství v produktivitě potřeba méně bodů, než tomu bylo v minulosti. Podle Jakuba Voráčka mohou za rapidní snížení hranice například nákaza příušnicemi v kabině Pittsburghu, nebo další nemoci a zranění.

„Crosby byl zraněný a chyběl pět šest zápasů. Malkin taky. Myslím si, že kdyby se třeba Patrick Kane nezranil, frnknul by nám všem. Měl takovou formu, že si myslím, že by byl nahoře,“ přemýšlí útočník Philadelphie.

Poslední zápas NHL ho čeká 11. dubna a po vyřízení výstupní prohlídky a osobních záležitostí by měl podle svých slov přibližně týden poté přiletět na mistrovství světa do Prahy.

21. gól Jakuba Voráčka v letošním ročníku NHL (utkání s Ottawou):

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme