Vybraná digitální rádia se už v Německu rozhodla pro společné cílení reklamy

23. listopad 2017

Studio Gong uvedlo, že důvodem pro společný produkt zacílený výhradně na DAB+ stanice, je trvale rostoucí trend poslechovosti této technologie.

Subjekty, které budou chtít cílit svou reklamu výhradně na některé komerční stanice vysílající v rámci technologie DAB+, už nemusí v Německu oslovovat tyto hráče jednotlivě. Nabídka DAB+ Radiokombi Deutschland jich osloví hned několik najednou. Zařazeny jsou do ni rozhlasové stanice Kultradio, Absolut Hot, Absolut Relax, lulu.fm, Schlagerparadies a Schwarzwaldradio. Reklamní zastoupení spadá pod společnost Studio Gong.

Cílem této kombinace je nabídnout produkt určený zejména pro posluchače ve věkové skupině nad 30 let. Studio Gong uvedlo, že důvodem pro společný produkt zacílený výhradně na DAB+ stanice, je trvale rostoucí trend této technologie. Stávající multiplexy vylepšují své pokrytí, v prvním kvartálu příštího roku se očekává spuštění druhé celoplošné digitální sítě ve spolupráci společnosti Media Broadcast a Absolut Digital. Rostoucí popularitu digitálního rozhlasu ukázala i poslední stude týkající se měření poslechovosti – Digitalisierungsbericht 2017.

autor: lukpo
Spustit audio