Východočeská televize V1 odstartovala v HD, její signál se objevil díky DVB-T2 i v Praze

5. duben 2018

DOPLNĚNO VYJÁDŘENÍ V1TV - Stanice je již třetím programem v multiplexu Radima Pařízka, který je k dispozici ve vysokém rozlišení.

Východočeská televize V1 začala vysílat jako další velká regionální stanice z České republiky ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Její signál se objevil v DVB-T2 multiplexu společnosti Digital Broadcasting, ve kterém už je na Ostravsku ve stejné kvalitě k dispozici TV Polar. Zajímavostí je, že signál televize V1 se objevil mj. i na pražském kanálu 24 pod označením „V1 TV │T2“. Součástí multiplexu Digital Broadcasting je v HD rozlišení také stanice JOJ Family.

V době publikování textu již byla stanice osazena také elektronickým programovým průvodcem (EPG). Zařazení V1 TV HD do přechodového multiplexu společnosti Digital Broadcasting není velkým překvapením. Některé regionální televize již avizovali, že chtějí přechod na DVB-T2 využít právě také k překlopení svého vysílání do vysokého rozlišení. Východočeská televize V1 ve svém programu dává prostor nejen zpravodajství z tohoto regionu, ale v programovém schématu se například objevují také přírodopisné dokumenty.

Vyjádření V1 TV doplněno v 9.24, odpovídá majitel stanice Jan Doležal:

Východočeská televize TV V1 od začátku roku 2018 prochází významnými změnami. Díky skvělé spolupráci se společností Digital Broadcasting se nám podařilo vstoupit do multiplexu multiplexu 4 a pokrýt území východních a části středních Čech. Významně jsme tak rozšířili územní pokrytí, což přivítali naši diváci, ale i obchodní partneři. Nyní přicházíme s další významnou změnou - vstupem do standardu DVB-T2, navíc v HD verzi. Jsme šířeni v rámci v Přechodové sítě 13 všude tam, kde diváci již nyní, ale i v budoucnu, naladí 24 kanál, což je v současné době kromě Hradce Králové, Pardubic a Ústí nad Orlicí také v Praze a Olomouci. Jsme rádi, že jako jedna z prvních televizí v České republice dokážeme našim divákům nabídnout to nejlepší, co na televizním trhu je. Je to pro nás další motivace regionální televizní vysílání dále rozvíjet.

autor: lukpo
Spustit audio