Východočeské Rádio Černá Hora žádá o významné změny v licenčních podmínkách

30. říjen 2017

Jednou z výrazných změn má být zrušení lokálního odpojování pro jednotlivé regiony. Podle Media Bohemia tato skutečnost nemá žádné programové ani jiné opodstatnění.

Východočeské Rádio Černá Hora žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o významné změny ve svých licenčních podmínkách. Plánovaný krok by tak mohl předznamenat chystané zařazení do sítě „Hitrádio“, o níž se v mediální branži spekuluje již relativně delší dobu. Majitel stanice, skupina Media Bohemia, zdůvodňuje změny licenčních podmínek tím, že ty stávající jsou platné již od roku 1998 a nevyhovují současné situaci na trhu.

Jednou z výrazných změn má být zrušení lokálního odpojování pro jednotlivé regiony. Podle Media Bohemia tato skutečnost nemá žádné programové ani jiné opodstatnění. Na všech kmitočtech by tak běžel jednotný program. Stávající zaměření na hudbu osmdesátých a devadesátých let chce zaměřit na hity od posledního desetiletí 20. století až po současnost. Tento krok má být opodstatněn změnou věkové struktury publika. Poměr české a slovenské hudby by měl ve vysílání tvořit deset až patnáct procent. Desetistránkový dokument obsahující i další změny týkající se licence Rádia Černá Hora připojujeme níže.

autor: lukpo
Spustit audio