Výkonnější zasněžování a také více kamer. Zadov se chystá na zimu

3. listopad 2017

V lyžařském areálu na Zadově se připravují na zimní sezonu. Šumavský skiareál zajistil revize zařízení i pravidelnou údržbu lanových drah a vleků. Nyní dokončuje modernizaci zasněžování.

Práce sleduje ředitel Luděk Sáska. „Momentálně jsme na sjezdovce Pucalka v areálu Kobyla, kde se rekonstruují rozvody elektřiny po sjezdovce. To je nejdůležitější, abychom mohli zasněžovat, je to elektřina pro sněžná děla,“ vysvětluje.

Právě do zasněžování investovali na Zadově před nadcházející sezónou nejvíc. „Vyměnili jsme jedenáct kusů sněžných tyčí za úplně nové moderní s větším výkonem. Dosud jsme při teplotách okolo mínus jednoho stupně nemohli zasněžovat, teď můžeme. Samozřejmě nám to velmi zmodernizuje a zpřístupní začátek sezóny,“ popisuje.

V areálu přibude kamer. „Budou nově hlídat bufet, aby bylo možné dohledat záznam v případě, že by se třeba ztratily lyže. Další kameru dáme na dolní nástupiště, aby měla obsluha lepší přehled,“ říká IT specialista Vilém Jirouš.

Podle Luďka Sásky skiareál kromě klasických výdajů na revize a pravidelnou údržbu investoval letos čtyři až pět milionů korun, nejvíc peněž jde do zasněžování a jeho podpory.

Velké investice plánují v lyžařském areálu na příští rok. Výstavba nové nádrže zajistí dostatek vody pro zasněžování.

autor: Václav Malina
Spustit audio