Výrobci mobilních telefonů se k implementaci DAB+ staví zdrženlivě

22. leden 2018

Samsung konstatoval, že možnost poslechu rozhlasového vysílání v pásmu VKV je zejména snahou šetřit baterii mobilního telefonu.

Výrobci mobilních telefonů prozatím nezačaly implementovat DAB+ tunery do mobilních telefonů. Potvrzuje to i nejnovější rozhodnutí jihokorejské společnosti Samsung, která u své nadcházející generace přístrojů chystá aktivovat čip pro FM příjem. Portál Radiomagonline upozornil, že odemknutí čipů pro poslech rádia v pásmu VKV proběhne v USA a Kanadě. Jediným známým mobilním telefonem s DAB tunerem na našem trhu byl LG Stylus 2.

Samsung konstatoval, že možnost poslechu rozhlasového vysílání v pásmu VKV je zejména snahou šetřit baterii mobilního telefonu. Ta je u tohoto způsobu příjmu signálu mnohem méně zatěžována, než je tomu u internetového streamingu. Nemluvě pochopitelně o skutečnosti, že za data musí majitel mobilního telefonu vždy platit, ať už je má jako součást balíčku, případně samostatně. Radiomagonline zakončuje svůj text kontatováním, že Samsung je největším výrobcem mobilních telefonů s OS Android a aktivací čipu se připojuje ke značkám, jako jsou LG, Motorola nebo Alcatel.

autor: lukpo
Spustit audio