Výrobci přivezou na veletrh IBC nové přijímače pro digitální rozhlas DRM

11. září 2017

„DRM přináší digitální budoucnost všem malým i velkým rozhlasovým stanicím, které chtějí nabídnout víc,“ uvedla předsedkyně konsorcia Ruxandra Obreja.

Konsorcium DRM s napětím očekává světový technologický veletrh IFA, který se v nadcházejících dnech uskuteční v Amsterdamu. Hned několik výrobců avizuje, že zde ukáže své nové přijímače pro digitální rozhlas. Nepůjde o technologii DAB+, tedy III. pásmo, ale DRM, tedy vysílání zejména v pásmu středních vln. Za vystavovatele můžeme zmínit například Gospell, Thomson Broadcast, Nautel nebo Ampegon.

„Členové konsorcia DRM jsou velmi nadšeni, že vidí nové, plně funkční přijímače DRM s důmyslnými řešeními. DRM potvrzuje svůj závazek k digitálnímu rozhlasu podporou multiplatformních přijímačů. Po absolvování našich akcí jsou si účastníci vědomi skutečnosti, že technologie DRM je schopná zajistit plné a kompletní pokrytí území a nabídnout rozšířené služby posluchačům. DRM přináší digitální budoucnost všem malým i velkým rozhlasovým stanicím, které chtějí nabídnout víc,“ uvedla předsedkyně konsorcia DRM Ruxandra Obreja.

autor: lukpo
Spustit audio