Vysílací rada udělala pomyslnou tečku za existencí on-line videopůjčovny Topfun

4. únor 2016

Společnost Topfun Media byla de facto jedním z průkopníků v oblasti půjčování filmů on-line v České republice.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání, které se konalo tento týden, udělala pomyslnou tečku za existencí on-line služby Topfun videopůjčovna, jež svou několikaletou existenci ukončila přesně před rokem.

„Rada vzala na vědomí ukončení poskytování audiovizuální mediální služby na vyžádání poskytovatele Topfun Media a.s., IČ 286 36 589, se sídlem Bohdalecká 1483, Praha 10 – Michle, PSČ 101 00, poskytované na adrese www.topfun.cz,“ informoval regulátor. Právě na zmíněné doméně služba Topfun videopůjčovna fungovala.

Společnost Topfun Media, jejíž tým později přešel ke konkurenční službě Banaxi, byla de facto jedním z průkopníků v oblasti půjčování filmů on-line. Později se provozovatel pustil i do nabídky on-line televize. Oba produkty však, jak již bylo řečeno, nakonec skončily. Vypnutí služby její provozovatel oficiálně nikdy nekomentoval.

Kromě Banaxi fungují na českém trhu například i služby HBO GO nebo FilmBox Live, které zájemce získá k předplatnému stanic HBO a FilmBox. Začátkem minulého měsíce došlo ke globální expanzi americké videopůjčovny Netflix. Chybí ji prozatím jakákoliv lokalizace, čímž pro většinu běžných uživatelů není příliš atraktivní.

autor: lukpo
Spustit audio