Vysoké rozlišení na podzim poprvé i v DVB-T2: Česká televize odhalila, co nabídne

25. červenec 2017

Do pozemního vysílání se poprvé dostanou v HD kvalitě i kanály ČT 24, ČT :D a ČT art. Připojený presskit odhaluje, co diváci letos na podzim v České televizi uvidí.

Letošní podzim České televize bude něčím specifický. Zatímco koncem loňského roku si diváci mohli poprvé naladit všechny programy veřejnoprávního média ve vysokém rozlišení v kabelových sítích, internetových službách a na satelitu Astra 3B, za pár měsíců budou mít stejný komfort k dispozici i ti, kteří zachytí signál jejího přechodového DVB-T2 multiplexu. Od dnešního dne už je jasné, co na všech kanálech v následujícím období uvidíme.

Diváci v pozemním vysílání tak budou mít skutečný důvod pro to, aby začali využít pozemní vysílání druhé generace. V rámci terestrické platformy tak bude možné přijímat nejen programy ČT 1 HD, ČT 2 HD a ČT Sport HD, jak tomu bylo doposud mimo jiné u Regionální sítě 7, ale také kanály ČT 24 HD, ČT :D HD a ČT art HD. Pestrou programovou nabídku, o níž se můžete přesvědčit v připojeném presskitu níže, tak doplní i obrazová kvalita HD a doplňkový servis v podobě více zvukových stop, audiopopisu nebo skrytých titulků.

autor: lukpo
Spustit audio