Výstava Vietnam otevřena již jen několik dní!

24. říjen 2012

Výstava Vietnam v Botanické zahradě hl. m. Prahy je jedním z výsledků spolupráce této zahrady a Institutu tropické biologie v Ho Či Minově městě.

Ve vstupní části skleníku si můžete prohlédnout část věnovanou lidem - nejen Vietům, kteří tvoří většinu populace, ale i pozoruhodným menšinám a jejich dovednostem, které dosud naštěstí zcela nezanikly. Ve vitrínách si můžete prohlédnout zajímavé předměty ze života mimo velká centra moderní doby.

Výstava pokračuje fotografiemi ve štole. Fotografie rostlin pocházejí z Přírodní rezervace Hon Ba v jižním Vietnamu, kde působí česko-vietnamský tým. Mnohé z těchto rostlin byly sebrány a vylisovány do herbářů v Praze i v Ho Či Minově městě a budou sloužit k vědeckým účelům.

Součástí výstavy je i textový a obrazový deník botanické expedice, který zaznamenává různé zážitky a postřehy z pracovního prostředí tropického deštného lesa a ze spolupráce s vietnamskými biology a strážci rezervace (v tropické části pod terasou skleníku).

Výstava o Vietnamu

Až budete ze skleníku odcházet, tak se určitě zastavte u panelů umístěných vpravo od cesty a začtěte se do zajímavostí o Vietnamu a Přírodní rezervaci Hon Ba.

Výstava Vietnam: 5.10.- 28.10.2012 ve skleníku Fata Morgana, mimo pondělí 9 - 17 hodin

autor: Botanická zahrada hl. m. Prahy
Spustit audio