Vyzkoušejte novou mobilní aplikaci welle.io pro digitální rozhlas

20. březen 2018

Mobilní aplikace funguje prozatím pouze na operačním systému Android, majitelé iOS, případně Windows Phone tak mají smůlu.

Na internetu se objevila mobilní aplikace „welle.io DAB+ SDR“, která je určena pro všechny zájemce o digitální rozhlas DAB/DAB+. Na sociální síti Facebook na ni upozornil Roman Kropáček, provozní ředitel společnosti RTI cz, jenž je jedním ze tří operátorů provozujících tuto technologii na našem trhu. Aplikace je k dispozici zdarma, nicméně jak upozorňuje jediný diskusní příspěvek, je stále ve vývoji a obsahuje ještě řadu nevyřešených chyb.

Mobilní aplikace funguje prozatím pouze na operačním systému Android, majitelé iOS, případně Windows Phone tak mají smůlu. Open Source aplikace (otevřený zdrojový kód, pozn. red.) umí přijímat digitální rádio prostřednictvím takzvaného „SDR donglu“, který se připojuje prostřednictvím USB kabelu. Program umí zobrazovat například slideshow (obrazové informace) nebo spektrální analýzu signálu. Vývojář, kterým je Albert Lohofener, upozorňuje, že aplikace je hardwarově náročná a vyžaduje ke své práci minimálně čtyřjádrový procesor.

autor: lukpo
Spustit audio