Významně investujeme do digitálního rádia DAB+, říká šéf veřejnoprávního rozhlasu RAI

3. květen 2018

„Veřejnoprávní rozhlas je připraven hrát hlavní roli v celém procesu, a to stejně jako před lety veřejnoprávní televize v oblasti pozemního vysílání,“ uvedl šéf RAI Radio Italia Roberto Sergio.

Italský veřejnoprávní rozhlas RAI významně investuje do výstavby digitálních vysílačů DAB+ a snaží se do budoucna uspíšit přechod na tuto technologii. Na mezinárodní odborné konferenci, která byla při příležitosti digitalizace uspořádána minulý měsíc v sídle RAI, to uvedl ředitel rozhlasové sekce RAI Roberto Sergio. „Pokud jde o technologie a výrobu, soustřeďujeme se výhradně na to, aby bylo vše digitální,“ konstatoval Sergio.

Veřejnoprávní rozhlas už je v tuto chvíli z pohledu výroby plně digitální a pokračuje ve smělém plánu do konce letošního roku pokrýt hlavní dálniční tahy DAB+ signálem. Další investice do výstavby poputují v následujících dvou letech. RAI představil projekt dalších pěti digitálních stanic, které mohou obohatit programovou nabídku v Itálii. „Veřejnoprávní rozhlas je připraven hrát hlavní roli v celém procesu, a to stejně jako před lety veřejnoprávní televize v oblasti pozemního vysílání,“ doplnil s nadšením Roberto Sergio.

autor: lukpo
Spustit audio