Vzdělávání v chomutovském zooparku frčí!

23. listopad 2012

Přestože hlavní návštěvnická sezóna skončila, v chomutovském zooparku je i na podzim stále plno dětí.

Přicházejí, aby si odpočinuly od školních tříd a načerpaly informace o přírodě přímo v jejím středu. Od září do listopadu využilo environmentálních výukových programů přes 600 žáků základních a mateřských škol. Za poznáním do zooparku se vypravují kromě chomutovských škol i třídní kolektivy ze Žatce, Chban nebo z Teplic.

Největším hitem podzimu se u pedagogů MŠ stal program Krmítko, který dětem přibližuje chování zvířat na podzim včetně jejich přípravy na nevlídné období zimy. Děti si při něm užijí dost pohybu a zároveň se učí aktivně pomáhat ptactvu, součástí programu je totiž výroba jednoduchého tukového krmítka. Pedagogové ZŠ vybírali pro své žáky nejčastěji program o biodiverzitě či program Ptačí svět.

Zvýšený zájem o výukové programy pracovníky ekologického centra zooparku velmi těší. Je důležité vědět, že investice do nových propagačních materiálů a také inovace nabídky výukových programů byla správnou cestou. Velkou změnou prošly samotné programy, které využívají metod zážitkové pedagogiky, obsahují vždy několik ekoher a důraz je kladen na interakci žáků s lektorem i mezi žáky navzájem.

autor: Podkrušnohorský ZOOPARK Chomutov
Spustit audio