Wales se dočkal nového vysílače DAB multiplexu BBC

17. březen 2017

Všechny okruhy jsou šířeny ve standardu DAB a nikoliv DAB+. Je to dáno vybaveností britských domácností staršími digitálními přijímači.

Nový digitální rozhlasový multiplex začal fungovat v uplynulých týdnech v britském Walesu. Informoval o tom portál Wohnort prostřednictvím svého profilu na sociální síti Twitter, který monitoruje dění na poli DAB rádia v celé Evropě. Nový vysílač je umístěn ve městě Bangor. V této lokalitě, která se nachází v hrabství Gwynedd, žije v současné době okolo dvaceti tisíc obyvatel.

V Bangoru je nově dostupný multiplex veřejnoprávního rozhlasu BBC, který obsahuje stanice BBC Radio 1, BBC Radio 1 Xtra, BBC Radio 2, BBC Radio 3, BBC Radio 4, BBC Radio 4 Xtra, BBC Radio 5 Live, BBC Radio 5 Live Sport Xtra, BBC Radio 6 Music, BBC Asian Network a BBC World Service. Všechny okruhy v tomto multiplexu jsou šířeny ve standardu DAB a nikoliv DAB+. Je to dáno vybaveností britských domácností staršími digitálními přijímači. DAB multiplex BBC je v provozu již od září 1995.

autor: lukpo
Spustit audio