War. Svět válek. Na trh placené televize vstoupí nová stanice věnovaná vojenství

7. červen 2017

AKTUALIZOVÁNO 16:06 - Ostravský podnikatel Leoš Pohl spolu se svým týmem reaguje zejména na popularitu válečných dokumentů na již fungujících stanicích.

Československá filmová společnost, provozovatel placených kanálů CS Film, CS Mini a Horor Film a bezplatného Kinasvět, chystá uvést na český a slovenský trh v následujících měsících novou televizi „War. Svět válek“ zaměřenou na vojenství a vše, co s ním souvisí. Jak potvrdil redakci webu Digitální rádio Ivan Krejčí, předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), licence byly udělena na dobu 12 let pro kabelovou a satelitní distribuci.

Krok ke spuštění placeného kanálu věnovaného výhradně problematice vojenství a vším, co s ním souvisí, je zcela logický. Bloky věnované válkám patří mezi diváky kanálů Československé filmové společnosti mezi nejoblíbenější. Na zahraničních trzích sice působí stanice Military History věnovaná této problematice, kterou provozuje A+E Networks (History, Crime+Investigation), v České republice ani na Slovensku ale doposud podobný program nefungoval. Ze zákona musí nová placená televize odstartovat do půl roku, jinak by jí hrozilo odebrání licence.

DOPLĚNO 16:06 - Nová stanice odstartuje na přelomu září a října. „Našemu novému programu rozhodně nepůjde jen o války a bitvy a o jejich politické příčiny a důsledky, ale o celý svět vojenství jako takový. To znamená, že se zaměří například na současné armády, vojenskou techniku a související vědecký výzkum, na terorismus či špionáž, ale i na to, co vojáci jedí, když nevaří nebo co si oblékají a v čem jezdí. V neposlední řadě dojde i na historii a konspirační teorie,“ přibližuje WAR Leoš Pohl, většinový majitel Československé společnosti. První měsíce vysílání se ponesou v českých premiérách dokumentárních pořadů, kromě domácích, z USA, Ruska, Velké Británie, Francie a Německa. Během noci – od první do šesté ranní hodiny - nabídne WAR pořady bez komentáře. Všechny programy budou plně v češtině, popř. ve slovenštině.

autor: lukpo
Spustit audio