Windows 10 se mohou do počítače stáhnout samy. Přes aktualizace

Aktualizace na nejnovější verzi operačního systému Windows se vám do počítače nově může stáhnout sama. I když o ni nestojíte. Doteď musel uživatel instalaci schválit. Firma Microsoft teď ale změnila způsob aktualizací a při základním nastavení systému se takzvaná desítka stáhne a spustí automaticky. Samovolnému přechodu na Windows 10 se ale dá zabránit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Terry Myerson a Joe Belfiore z Microsoftu představují Windows 10 (30. září 2014). Ilustrační foto

Terry Myerson a Joe Belfiore z Microsoftu představují Windows 10 (30. září 2014). Ilustrační foto | Foto: Microsoft

„Nejjednodušší možnost je nastavení, že s doporučenými aktualizacemi nebude systém zacházet stejně jako s volitelnými. To znamená, že nebude nabízet aktualizaci automaticky, ale stáhne je, což je nepříjemné,“ říká redaktor serveru Technet.cz. Václav Nývlt.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se dá zabránit svévolnému přechodu na Windows 10, popisuje redaktor serveru Technet.cz. Václav Nývlt

Uživatel si ale také může nastavit, že se mu aktualizace nebudou stahovat a instalovat automaticky. „To situaci vyřeší. Ale po uživateli to chce, aby potom ostatní aktualizace pravidelně kontroloval a instaloval,“ doplňuje Nývlt.

Pravidelné aktualizace jsou totiž pro správný chod systému důležité. „Jsou tam bezpečnostní aktualizace, různé systémové záplaty. Bez nich bude systém zranitelný,“ upozorňuje redaktor serveru Technet.cz.

Windows 10 jsou součástí sjednocené platformy společnosti Microsoft, kdy uživatelsky velice podobný systém je na počítači, na chytrém telefonu i na herní konzoli. Microsoft vysvětluje snahu dostat Windows 10 na co nejvíc počítačů tak, že tím zjednodušuje přístup uživatelů k vyššímu systému.

„Já bych spíš řekl, že je to motivace dostat ten systém na co nejvíc počítačů. Protože je jednak hezké říci, kolik stovek milionů uživatelů systém používá. A pak je dobré, když Windows 10 budou na více strojích, protože uživatel je pak lépe motivován kupovat si další aplikace a další zařízení,“ dodává Nývlt.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme