Z budějovického náměstí odstartuje veteránská rallye South Bohemia Classic

8. září 2017

Skoro 150 aut převážně staršího data výroby se začne v pátek 8. září odpoledne řadit na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Odsud se vypraví na další ročník veteránské rallye South Bohemia Classic.

Většina aut má datum výroby před rokem 1985, ve startovním poli budou ale i moderní sportovní vozy. A kromě českých se závodu zúčastní i posádky devíti dalších národností.

„V předchozích dvou letech jsem se účastnil South Bohemia Classic se Škodou 110 R Coupé,“ říká Dominique Laurent z Francie. Letos pojede se svým holandským vozem Daff 66 z roku 1974.

Jihočeskou rallye South Bohemia Classic si vyloženě oblíbil. „Je to neuvěřitelné prostředí, ve všech městech, kterými projíždíme. Všude potkáváme lidi, které to baví. Česká republika je skutečně zemí automobilového sportu a má bohatou automobilovou historii se značkami jako Praga, Tatra, Škoda nebo Aero,“ popisuje.

Všechny tyto a také desítky slavných zahraničních značek budou v pátek v podvečer k vidění na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích, které bude odpoledne a večer pro ostatní dopravu uzavřené.

Odsud vyrazí posádky veteránů, ale i moderních sportovních vozů v 17.30 hodin na první okruh přes Hlubokou nad Vltavou a Český Krumlov až do Dolní Vltavice na Lipensku.

„Sobotní etapa se jede přes Lipno nad Vltavou, jede se do Pohoří na Šumavě, přes Rakousko a přes Nové Hrady do Třeboně. Odtud etapa pokračuje dále do Jílovic, Trhových Svinů, Kaplice a vrací se zpátky do Dolní Vltavice,“ dodává ředitel závodu Pavel Kacerovský.

Polední přestávku sobotní etapy stráví posádky veteránů v Třeboni. Jejich auta budou kolem poledne vystavená na náměstí.

Rallye South Bohemia Classic se jede za plného provozu. Organizátoři žádné uzavírky neplánují. Výjimkou je páteční uzavírka náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích a několik místních komunikací v obcích, kudy závodní pojedou. Podrobnosti k trase závodu jsou také na internetu.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio