Z IPTV služby O2TV zmizela jedna ze stanic, problémem byla chybějící lokalizace

3. únor 2016

Stanice H2 vznikla jako poptávka po čistě dokumentárním kanálu, který se bude věnovat historii.

Společnost O2 Czech Republic, největší poskytovatel televize přes internetový protokol (IPTV) v České republice, přestala v rámci své služby O2TV, která koncem loňského roku atakovala hranici dvou set tisíc předplatitelů, šířit dokumentární stanici H2. Webu Digitálníradio.cz to potvrdila Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení firmy, která má na starosti právě komunikaci této služby. Jak uvedla Mikšovská, na vyřazení kanálu se podepsalo hned několik faktorů. Tím pravděpodobně největším je doposud chybějící lokalizace.

„Z důvodu opakujících se častých výpadků, chybějící české lokalizaci, která nám byla přislíbena již pro launch (spuštění kanálu, pozn. red.), a tomu odpovídající velice nízké sledovanosti jsme se rozhodli kanál History 2 z nabídky O2 TV XL vyřadit,“ konstatovala členka tiskového oddělení O2 Czech Republic.

Stanice H2 vznikla jako poptávka po čistě dokumentárním kanálu, který se bude věnovat historii, od níž naopak v průběhu let upustila stanice History. Přímým konkurentem zmiňovaného programu je na našem trhu Viasat History. Ten již v češtině dávno vysílá.

autor: lukpo
Spustit audio