Z Kladna opět nevyjely desítky spojů. Propojení s PID se potýká s problémy

1. září 2017

Necelá stovka spojů dnes z Kladna do Prahy, Slaného nebo Kralup nad Vltavou nevyjede. Na vině je nedostatek řidičů. ČSAD MHD, která se před týdnem připojila do systému Pražské integrované dopravy sice nabrala personální posily, ty se ale nejdřív musí zapracovat. Společnost Ropid, která integrovanou dopravu ve středních Čechách a Praze organizuje, plánuje na pondělí zajistit autobusy s řidiči i od jiných dopravců. Podle ředitele ČSAD MHD Kladno Ludomíra Landy linky, které zajišťují přímo ve městě a mimo systém PID, jezdí podle platného jízdního řádu.

V dešti a chladnu čekaly stovky cestujících na zastávkách optě marně. Podle webu společnosti Ropid, která organizuje dopravu na Kladensku, je dneska zrušeno zatím 73 spojů ně linkách 306, 316, 324, 350, 356, 620 a 626. Týká se to i autobusů mezi Kladnem a Kralupy nad Vltavou a Kladnem a Slaným.

Většinou jsou zrušené spoje z odpoledních jízdních řádů. Problémy tedy můžou mít lidé, kteří se budou vracet z práce v Praze domů. Podrobné informace najdete na webu www. pid.cz.

„Bylo nám přislíbeno, že po potížích z posledních dnů, bude dneska všechno fungovat. Opak je pravdou. Pátek je co do výpadku spojů nejhorší,″ říká mluvčí společnosti Ropid Filip Drápal. Firma podle něj eviduje stovky stížností, infolinka je maximálně vytížená. „Máme i stížnosti od starostů jednotlivých obcí. Pravdou je, že ostatní dopravci v tomhle regionu problémy nemají," dodal.

Vzhledem k tomu, že v pondělí začíná škola, připravuje firma náhradní řešení. „Ač ČSAD MHD slibuje, že spoje zajistí, raději se ještě snažíme domluvit s dalšími dopravci, jestli by mohli vypomoct. Chceme se vyhnout kolapsu," dodává.

Ředitel ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa rozhořčení cestujících chápe. Hlavní příčinou je nedostatek řidičů. „Dneska nepřišlo šest řidičů. Pět nových jsme sice nabrali, další dva přijdou v pondělí, od prvního dne ale nemůžou jezdit samostatně," konstatoval Landa.

Zároveň připomněl, že společnost zajišťuje městskou dopravu v Kladně a další linky mimo PID, které jezdí bez problémů.

autor: redakce
Spustit audio