Z naloženého kamionu vylétlo na Pražském okruhu auto do protisměru

17. březen 2018

Na Pražském okruhu u Barrandova se v sobotu ráno převrátil kamion převážející osobní auta, řidiči museli nehodu objíždět odstavným pruhem. Hasiči odčerpávají naftu.

Nehoda zablokovala všechny jízdní pruhy, část převážených vozů vypadla do středových vozidel i do protisměru, uvedli na twitteru pražští hasiči. Dálnice byla úplně uzavřena, po chvíli mohli řidiči objíždět nehodu odstavným pruhem, vyplývá z informací silničářů. V okolí se tvořily kolony až na 25 minut.

Nehoda se stala před nájezdem na dálnici D5 ve směru od sjezdu z Barrandova. Hasiči na místě zajistili uniklou naftu z havarovaného kamionu, který vyprostí těžká technika specializované firmy.

Už po čtvrté hodině ráno se na Pražském okruhu stala další nehoda - u Třebonic se srazil kamion s autobusem. Kamion zůstal zaklíněný na svodidlech, autobus byl na krajnici několik metrů dále. Hasiči vyprostili zraněného řidiče autobusu, kterého převzala do péče záchranná služba. Nikdo další v autobuse necestoval. V nemocnici skončil i řidič nákladního vozu.

Nehoda několik hodin blokovala jeden jízdní pruh. Obě nehody na Pražském okruhu vyšetřují policisté.

autor: redakce | zdroj: ČTK
Spustit audio