Za pokus o vraždu kadeřnice půjde Nečesaný na 13 let do vězení. Rozsudek je pravomocný

Odvolací soud potvrdil Lukáši Nečesanému 13letý trest za pokus o vraždu kadeřnice. Čin se stal před třemi lety v Hořicích na Jičínsku. Pachatel na ženu zaútočil dřevěným polenem a ukradl jí doklady a 10 tisíc korun. Dnešní rozsudek je pravomocný. Nečesaný vinu od začátku odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Nečesaný

Lukáš Nečesaný | Zdroj: ČTK

Soudce Vrchního soudu v Praze Jiří Lněnička dnes potvrdil dubnový verdikt hradeckého krajského soudu. V odůvodnění vysvětlil, že zásadní bylo svědectví napadané kadeřnice.

„Tato svědkyně tvrdí, že obžalovaného v televizi při propouštění z výkonu trestu poznala. Poškozená utrpěla poměrně závažná zranění, opakovaně byl zkoumán její duševní stav, opakovaně byl zkoumán její zdravotní stav, zda byla schopná si to, co tvrdí, zapamatovat,“ zmínil soudce.

24letý Nečesaný vinu od začátku odmítá. Tvrdí, že se u kadeřnice chtěl nechat ostříhat. Už ale prý zavírala, a tak odešel. Celý případ označil za justiční omyl.

„Nechápu. Já jsem pouhý svědek, který se přihlásil na policii – neudělal jsem to a za tím si stojím a budu si za tím stát,“ uvedl.

Jeho právník plánuje podat dovolání k Nejvyššímu soudu. Státní zástupkyně je s potvrzením 13letého trestu spokojená.

Čin se stal, když byl Nečesaný ve čtvrtém ročníku střední obchodní školy. V týdnu bydlel u své babičky v Hořicích. Podle některých svědků bral drogy a potřeboval peníze.

Královéhradecký krajský soud původně odsoudil Nečesaného v lednu 2014 k 16 letům vězení. Vrchní soud mu pak trest o tři roky zmírnil. Nečesaný poté nastoupil do vězení, ale Nejvyšší soud v květnu 2015 verdikt pro nedostatek důkazů zrušil a nařídil nové projednání.

Letos v dubnu Krajský soud v Hradci Králové potvrdil verdikt 13 let vězení, ale obviněný se odvolal. Vrchní soud měl případ začít projednávat v červenci, ale Nečesaný byl údajně nemocný. Doložil to lékařskou zprávou z nemocnice, kde je ředitelem jeho otec.

ČRo, Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme