Začíná další vlna uzavírek. Chrudimi je lepší se vyhnout

23. srpen 2017

Rozkopaná silnice, objížďky, zrušené zastávky, ale také zavřené lékařské ordinace. Tohle všechno jsou komplikace, které souvisí s opravou kanalizace na hlavním průjezdu Chrudimí. Řidiči tam teď budou muset kličkovat, nebo se radši středu města úplně vyhnout.

Stavební stroje se teď přesunuly na úsek silnice mezi křižovatkou na Dukle až k základní umělecké škole. Ten je úplně uzavřený a objížďka vede přes sídliště Víta Nejedlého. Tam proto dočasně neplatí jednosměrka a také jsou zrušená parkovací místa, aby bylo možné ulicemi projet.

Jenže dělníci zůstávají i na už rozkopaném úseku od Dukly po kruhový objezd u hotelu Bohemia, tam je silnice průjezdná jen ve směru od Slatiňan.

Uzavřená poliklinika, zrušené autobusové zastávky

Dočasně vyřazené jsou čtyři autobusové zastávky - Borzna, Podhůra, Kalábrie a Obce Ležáků. Tam nezajíždí ani spoje MHD a ani linkové autobusy. Dopravci také museli změnit trasy, některé autobusy budou na nádraží zajíždět po městském okruhu kolem nemocnice a hasičárny, další zase objížďkou přes sídliště Víta Nejedlého. Stanovené časy příjezdů a odjezdů tak vždycky nemusí platit.

Čtěte také

Kvůli výměně potrubí je uzavřená celá poliklinika na Palackého třídě, kde jsou ordinace různých specialistů a také laboratoře. Někteří lékaři nabízejí pacientům péči v náhradních prostorách, někteří až do konce měsíce nebudou ordinovat vůbec. Podobnější informace jsou na internetových stránkách polikliniky.

Centrum Chrudimi je kvůli uzavírkám těžko průjezdné
autor: kop
Spustit audio