Začíná velké přelaďování, odstartují DAB+ multiplexy Oberfranken a Niederbayern

2. květen 2018

Start nových digitálních sítí v Bavorsku bude ukončen začátkem července a majitelům digitálních rádií v příhraničí přinese výrazné rozšíření programové nabídky.

V Bavorsku bude v následujících dnech zahájeno plánované velké přelaďování vybraných DAB+ vysílačů, na jehož konci bude rozdělení stávající digitální sítě Niederbayern/Oberpfalz na dva samostatné multiplexy. Operace se konkrétně týká stanovišť, která fungují na kanálu 12D. Zpozornět by tak měli majitelé DAB+ přijímačů, jež se nacházejí v dosahu vysílačů Brotjacklriegel a Ochsenkopf, případně Dillberg.

Změny budou zahájeny v úterý 8. května, nicméně našeho území se tato skutečnost dotkne až o devět dní později. Právě na toto datum je stanovena změna kanálu z 12D na 7D u vysílače Brotjacklriegel. Naopak v případě Ochsenkopfu dojde 3. července k posílení vysílací sítě na kanálu 12D. z tohoto stanoviště byly šířeny pouze kanály 11D (veřejnoprávní síť) a 10B (multiplex Oberfranken). V současné době vysílají na kanálu 12D pouze stanice Absolut HOT, BR Verkehr, egoFM, Kultradio a Rock Antenne. Kompletní plán změn byl zveřejněn na adrese: https://www.bayerndigitalradio.de/empfang/.

autor: lukpo
Spustit audio