Zákaz pokémonů v Pentagonu. Je to ochrana proti špionům, vysvětluje armáda

Americké ministerstvo obrany zakázalo zaměstnancům hrát uvnitř budovy Pentagonu hru Pokémon Go kvůli obavám ze zneužití informací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pentagon

Pentagon | Foto: U.S. Air Force

Představitelé americké armády se totiž domnívají, že by špioni mohli hru využít k získávání například údajů o poloze jednotlivých místností. Zaměstnanci tak mohou odteď lovit pokémony výhradně jen venku.

Ještě před pár týdny byla přitom uvnitř budovy Pentagonu dokonce takzvaná tělocvična, kde hráči mohli bojovat a cvičit své virtuální svěřence.

Za bezpečnostní riziko považuje hru například i německá armáda, která zakázala lov pokémonů u vojenských objektů.

Zákaz hry platí i v americkém památníku obětem holokaustu ve Washingtonu, v památníku v Osvětimi nebo památníku v japonské Hirošimě. O odstranění hry požádal také Arlingtonský národní hřbitov ve Virginii. Své návštěníky prosí o úctu i pražské Židovské muzeum. Zcela zakázaná je hra v Íránu.

Stát New York chce hru zakázat sexuálním násilníkům v podmínce. Podle guvernéra Andrewa Cuomo by jim hra mohla pomoci nalákat mladé oběti na odlehlé místo a zneužít je.

Hra Pokémon Go umožňuje chytat animované příšerky prostřednictvím rozšířené reality. Hráč sleduje skrz kameru svého telefonu reálné prostředí, ve kterém se díky aplikaci zobrazují kreslení pokémoni. Cílem hry je pak tyto příšerky pochytat, vytrénovat a používat v soubojích proti ostatním uživatelům.

Hráči Pokémon Go hlásí první zranění způsobená nepozorností (ilustrační foto) | Foto: Reuters

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme