Žalobci stále nemají dostatek informací o reorganizaci policie, stěžuje si Bradáčová

Pražské vrchní státní zastupitelství stále neví, jak bude fungovat Národní centrála proti organizovanému zločinu. Reorganizace části policie se přitom spustí už v pondělí, kdy se sloučí dva elitní policejní útvary - protikorupční a protimafiánský.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová

Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová | Foto: Filip Jandourek

Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová kritizuje hlavně to, že nemá dostatek informací.

„Bylo přislíbeno, že připomínkám, nebo alespoň podstatné části bude vyhověno. Ale v jaké podobě se nakonec v těch interních aktech objeví, a zda skutečně, to já budu moci potvrdit až poté, kdy mi budou ta akta předložena,“ řekla Lenka Bradáčová Českému rozhlasu Plus.

Přehrát

00:00 / 00:00

Své pochybnosti o Národní centrále proti organizovaném zločinu vyjádřila vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová

Připomínky, které žalobci předali vedení policie, se podle Bradáčové týkaly například ochrany informací

„Aby v této celorepublikové policejní složce bylo možné v případech, které si to zaslouží z hlediska svého významu a z hlediska nebezpečí vyzrazení informací, zvolit některé výjimky - například informace nevkládat do informačních systémů, které budou jinak obecně přístupné,“ vysvětlila pražská vrchní státní zástupkyně.

Sloučení dvou elitních policejních útvarů vyvolalo ostrou hádku v koalici. Vedení policie trvá na tom, že nový útvar bude z jednoho místa efektivněji bojovat proti zločinu.

Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme