Zámek Manětín navštíví denně stovka návštěvníků. Zájem je i o svatby

26. červenec 2016

Barokní perla západních Čech - zámek v Manětíně letos zažívá velký zájem ze strany návštěvníků. Denně přijde na prohlídku zhruba sto lidí. Každou sobotu si zde své velké ANO řekne také jeden novomanželský pár.


Návštěvní doba

do 30. 9. / út–ne 10.00-16.00
1. 10.–30. 10. / so–ne 10.00–16.00

„Během červencových svátků jsme měli až 250 návštěvníků,“ pochvaluje si průvodkyně Mirka Topinková. Vidět mohou bohatě zařízené interiéry, velkolepou před dvěma lety zrekonstruovanou fresku z roku 1730 nebo unikátní kolekci dvanácti obrazů zámeckého služebnictva a úřednictva.

Návštěvníci zámku se podívají i do knihovny rodiny Lažanských, kde je asi 5000 knih. „Bohužel jen málo je psaných česky, většina je v němčině nebo latině,“ vysvětluje průvodkyně. Kostel sv. Jana Křtitele je během prohlídek také přístupný. Návštěvu zámku je pak velmi příjemné zakončit procházkou v parku, který je z jedné částí ve francouzském a v druhé části v anglickém stylu.

Zámek Manětín

Na sobotu se na zámku Manětín chystá vernisáž výstavy Magický Manětín. Jedná se o fotografie Štěpána Klase, Zdeňka Řeháka, Václava Sidorjaka a obrazy Moniky Bucharové. K vidění bude do 26. srpna. V září ji vystřídají keramické objekty.

autor: iko
Spustit audio