Zamilovaná razítka získáte na poště v Milostíně

7. únor 2018

Na poště v Milostíně na Rakovnicku dnes opět po roce začíná fungovat tzv. Valentýnská pošta. O speciální razítko si tam můžou napsat nejen zamilovaní, ale i sběratelé podobných razítek. Letos na něm kromě nápisu Milostín najdou obrázek rohu štěstí s květinou. Jeho autorem je Jan Ungrád.

Příležitostné razítko si může nechat vyrobit prakticky každý. "Musí si to ale objednat v předstihu a samotná výroba a záležitosti s tím spojené také něco stojí," říká kurátorka dokumentace známkové tvorby Poštovního muzea Jitka Zamrzlová "Mezi nejoblíbenější příležitostné razítko patří právě to z Milostína. Poprvé tam bylo vydáno v roce 2002. Ale existují i velikonoční a vánoční razítka nebo razítka vydaná k nejrůznějším událostem," dodala kurátorka.

Na poště v Milostíně každý rok odbaví kolem tisícovky zamilovaných přání, dopisů a pohledů. Stačí, když zájemci svoji nadepsanou "Valentýnku" včetně adresy, komu má dojít, vloží do obálky a pošlou ji na adresu 270 05 Milostín. Poštmistrová Andrea Holátková pak dopisy rozbalí, orazítkuje a přepošle adresátům.

Poštmistrová Andrea Holátková
autoři: von , kne
Spustit audio