Západočeské Rádio Egrensis má nového vlastníka a chystá změny v programu

21. prosinec 2017

Společnost RTV Cheb chce rozšířit stávající cílovou skupinu 25 až 50 let na posluchače ve věku 20 až 24 let a 51 až 59 let. K české hudbě chce přidat i muziku slovenskou.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním letošním zasedání, které se konalo v úterý 19. prosince, schválila změnu vlastnické struktury společnosti RTV Cheb, jenž je provozovatelem západočeské stanice Rádio Egrensis. Všichni stávající společníci převedli své podíly na jednoho člověka, kterým je Petr Dvořák. V mediální branži nejde o neznámé jméno. Dvořák je bývalým majitelem rádií City a Blaník, drží také 30% podíl v Hitrádiu Vysočina.

Společnost RTV Cheb chce rozšířit stávající cílovou skupinu 25 až 50 let na posluchače ve věku 20 až 24 let a 51 až 59 let. K české hudbě chce přidat Rádio Egrensis i muziku slovenskou a její podíl by zároveň neměl klesnout pod 30 %. Zpravodajství a informační servis mají nadále zůstat pevnou součástí vysílání, program se má nově rozdělit na bloky – ranní, dopolední, odpolední, večerní a víkendové vysílání. Egrensis má být nadále hudebním rádiem s regionálním zpravodajstvím. Bližší pohled na plánované změny přináší dokument přiložený níže. Rada se bude žádosti RTV Cheb zabývat na některém z následujících zasedání.

autor: lukpo
Spustit audio