Zastavovací pásy i střelba provázely stíhání řidiče na Kladensku, byl pod vlivem drog

Až střelbou skončilo středeční policejní stíhání řidiče vozu Seat Toledo na Kladensku. Jak uvádějí Novinky.cz, při akci nechyběl ani vrtulník nebo zastavovací pásy. Jak policie následně zjistila, ujíždějící byl pod vlivem drog a měl vyslovený úplný zákaz řízení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zastavovací pásy, kterými policie přinutí zastavit ujízdějící řidiče

Zastavovací pásy, kterými policie přinutí zastavit ujízdějící řidiče | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Policisté ho nejprve vyzvali k zastavení při běžné silniční kontrole. „Řidič nereagoval a začal ujíždět. Pronásledování probíhalo na Kladensku a Berounsku, v průběhu přibližně půl hodiny se do něj zapojilo celkem sedm hlídek a povolán byl také policejní vrtulník," řekl Novinkám.cz policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Při honičce policie použila zastavovací pásy, ale i přes prasklé pneumatiky ujel šofér dalších 10 kilometrů. „Zasahující hlídky užily donucovacího prostředku – varovného výstřelu. Řidiče se podařilo dopadnout na okraji Kyšic na Kladensku, kde zajel do pole," doplnil Vinčálek.

Kromě ujíždějícího vozu bylo při akci poškozeno i policejní auto. Podle informací z místa měla prchajícího řidiče zasáhnout střela do ucha, a proto následoval jeho převoz do jedné z pražských nemocnic.

Vůz ujíždějícímu půjčil jeho kamarád a řidičova přítelkyně na místě potvrdila, že policii v minulosti ujížděl opakovaně. „To je u něj normální," sdělila reportérovi Novinek.cz. Řidič bydlí jen několik desítek metrů od místa, kde honička skončila.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme