Zastoupení stanice Travelxp: O špatné lokalizaci víme, změnili jsme dabingové studio

15. březen 2018

Stanici před několika týdny zařadila do nabídky největší satelitní služba Skylink, k dispozici je také klientům IPTV platformy od T-Mobilu.

Dokumentární stanice Travelxp, která před několika týdny vstoupila v lokalizované podobě na český a slovenský trh, začne vysílat s kvalitnějším dabingem pořadů, než na jaký byli doposud diváci zvyklí. Webu Digitální rádio to potvrdil Jozef Pipek, jednatel společnost IFC Media, která tuto placenou televizi na našem trhu zastupuje. Ke změně, kterou zaznamenají diváci, by mělo podle jeho vyjádření dojít v následujících týdnech.

„Špatná kvalita dabingu vyústila ve změnu studia, které ho zajišťovalo. Na negativní reakce diváků jsme zareagovali velmi rychle. Teď bude bohužel nějakou dobu trvat, než naběhnou nadabované pořady od nového studia,“ konstatoval pro Český rozhlas Pipek, který nechtěl podrobnosti komentovat. Novou lokalizaci stanice Travelxp zajistí stejné studio jako u kanálu Auto Motor Sport. Diváci se tak podle jeho slov mohou těšit na profesionální dabing a hlasy, na jaké jsou zvyklé například u programů National Geographic nebo Viasat.

Stanici nabízí v lokalizované podobě největší satelitní služba na trhu, operátor Skylink, kterého vlastní lucemburská společnost M7 Group. Díky jejímu působení v řadě zemí pomohla původem indickému kanálu expandovat hned na několik evropských zemí, kromě České republiky a Slovenska také do Beneluxu. T-Mobile TV, IPTV služba operátora T-Mobile, která má tento program také v nabídce, ho doposud nabízí bez lokalizace. Jedním z důvodů může být právě dosavadní kvalita dabingu, která by spíše diváky od sledování odradila.

autor: lukpo
Spustit audio