Zástupci více než 20 českých firem letí do Kanady navázat obchodní vztahy

České firmy by mohly rozšířit své podnikání do Kanady. Dnes tam odlétá víc než 20 zástupců tuzemských společností, aby hledali nové obchodní příležitosti. Zájem mají o zdravotnictví, farmacii, dopravní strojírenství nebo ropný a plynárenský průmysl. Na konci roku má totiž začít platit nová dohoda mezi EU a Kanadou upravující celní sazby nezemědělských produktů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zahraniční obchod, export, ekonomika

zahraniční obchod, export, ekonomika | Zdroj: Reuters

„Pro nás je nejvíce zajímavé, že by měly padnout překážky v přístupu na kanadský trh v oblasti například i veřejných zakázek. Což je věc, kde si některé naše firmy věří, že by mohly uspět,“ říká šéf Senátu Milan Štěch z ČSSD, kterého podnikatelé do Kanady doprovázejí.

Nová dohoda mezi Evropskou unií a Kanadou by měla zrušit 99 procent celních sazeb všech nezemědělských výrobků.

Podle viceprezidenta Hospodářské komory Bořivoje Mináře by mohla Kanada investovat i v Česku.

„Určitě je šance i pro kanadské investory nebo podnikatele dodávat sem nějaké produkty, případně samozřejmě zakládat společné podniky, či stavět,“ popisuje Minář.


David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme