ZDF spustila tři nové hybridní aplikace, dostupné jsou na satelitu, v DVB-T i kabelu

12. duben 2016

Technologie je k dispozici na satelitu Astra, v rámci německého pozemního vysílání DVB-T a také u vybraných kabelových operátorů.

Německá veřejnoprávní televize ZDF spustila tři zcela nové aplikace pro majitele přijímačů, které podporují standard hybridního vysílání HbbTV. Jde konkrétně o zpravodajství, předpověď počasí a programového průvodce. V současné době je k dispozici v rámci ZDFmediathek přibližně třicet tisíc videopříspěvků. K aplikacím se dostanou diváci jednoduše po stisknutí červeného tlačítka na dálkovém ovladači. Přítomnost hybridního vysílání symbolizuje grafické červené tlačítko na obrazovce televizoru.

Hybridní vysílání německé ZDF

Hybridní vysílání ZDF je k dispozici na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, v rámci německého pozemního vysílání DVB-T, které je možné zachytit v příhraničních oblastech, a také u vybraných kabelových operátorů v České republice. Podmínkou je, aby tyto společnosti měly kanály ZDF v nabídce a signalizaci HbbTV přenášely. Technologii nabízejí i někteří televizní vysílatelé na našem trhu – Česká televize, FTV Prima a Mafra (televize Óčko). Lídrem je v tomto směru první zmíněný vysílatel.

Hybridní vysílání ZDF - předpověď počasí
Hybridní vysílání ZDF - zpravodajství
autor: lukpo
Spustit audio