Zeman navštíví USA, promluví na Americko-izraelském výboru pro veřejné záležitosti

Český prezident Miloš Zeman míří do Spojených států. V pondělí vystoupí ve Washingtonu na výročním setkání Americko-izraelského výboru pro veřejné záležitosti (AIPAC). Podle hradního mluvčího bude mluvit o hrozbě mezinárodního terorismu. Setkání s některým z vysoce postavených představitelů americké administrativy ale neplánuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman | Foto: Oficiální Facebook Miloš Zeman - prezident České republiky

Miloš Zeman se konference AIPAC, která se zabývá podporou americko-izraelských vztahů, zúčastní jako jediný zástupce střední Evropy i jediný prezident.

Setkání vlivných politiků a proizraelských lobbistů osloví izraelský premiér Benjamin Netanjahu nebo americká velvyslankyně při OSN Samantha Powerová.

Miloš Zeman pronese podle mluvčího Jiřího Ovčáčka projev o nebezpečí mezinárodního terorismu. S nikým z hlavních amerických představitelů se setkání neočekává. Zpět do Prahy se prezident chystá hned v pondělí večer poté, co položí květiny u washingtonské sochy prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme