Zemřel populární jazzový a R&B zpěvák Al Jarreau. Bylo mu 76 let

V neděli ráno v Los Angeles zemřel populární jazzový a R&B zpěvák Al Jarreau, který má na svém kontě sedm cen Grammy. Zpěvák byl ve středu převezen do nemocnice poté, co si po koncertě stěžoval na vyčerpání. O jeho smrti informoval jeho manažer.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jazzový zpěvák Al Jarreau

Jazzový zpěvák Al Jarreau | Foto: Jasper Deboer Flickr (CC BY 2.0)

Profesionálně se jazzu věnoval od roku 1968, mezinárodní věhlas si získal v polovině 70. let albem We Got By, za něž obdržel cenu Grammy. Stejné ocenění Jarreau dostal i za druhé album Glow, a pak ještě pětkrát.

Alwin Lopez 'Al' Jarreau měl široký repertoárový rejstřík, věnoval se kromě jazzu i jiným hudebním žánrům včetně popu a soulu. Na četná turné vyjížděl spolu s dalšími hvězdami jazzu Chickem Coreou, Milesem Davisem nebo Georgem Bensonem. V roce 2001 dostal svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.

Jarreauovo jméno nese dvacítka alb. Byl jediným držitelem cen Grammy, který získal ocenění v kategoriích jazzu, soulu i R&B. Loni absolvoval kolem padesáti koncertů, vystupoval i v Bílém domě. Znám byl svou dobročinností a podporou mladých hudebníků.

Minulou středu byl zpěvák hospitalizován kvůli vyčerpání a všechny své další letošní koncerty zrušil. Ještě ve čtvrtek lékaři oznámili, že se jeho stav zlepšuje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme