Zen FM zaměřená na chillout a lounge zařazena do belgického DAB

27. září 2016

Rozhlasový multiplex „Norking DAB“, jehož je stanice Zen FM součástí, funguje v současné době ze šesti vysílačů včetně Bruselu.

Nabídku pozemního digitálního rádia v Belgii rozšířila stanice Zen FM, která se orientuje na žánry chillout a lounge. Program je nově k dispozici v rozhlasovém multiplexu „Norking DAB“. Vyhrazen jí byl datový tok 64 kbps při použitém kódování DAB+/HE-AAC, verze 1. Na novinku upozornila sama stanice, a to prostřednictvím svých webových stránek. Živý stream tematického programu je dostupný i pro poslech on-line. Na výběr je hned několik formátů.

Rozhlasový multiplex „Norking DAB“, jehož je stanice Zen FM součástí, funguje v současné době ze šesti vysílačů včetně Bruselu. Nejvýkonnější lokalitou je Sint-Pieters-Leeuw/Norkring Toren. Tady je síla vysílače 6 kW a použita je vertikální polarizace. V multiplexu jsou dále šířeny stanice Club FM, Family Radio, Radio FG, Radio Maria, TOPradio, VBRO Radio, Radio Stad a BBC World Service. U všech stanic je využit stejný datový tok a použité kódování, tedy DAB+/HE-AAC, verze 1.

autor: lukpo
Spustit audio