Žena si u Třebíče vymyslela přepadení. Bála se totiž svého zaměstnavatele

16. leden 2018
Zprávy z

Kuriózní případ šetří kriminalisté v Třebíči. Mladá žena (34) nahlásila přepadení. Mělo k němu dojít na okraji Třebíče. Řidičku podle její výpovědi vytáhl neznámý muž z auta a následně odjel. Nakonec se ukázalo, že si žena celou historiku vymyslela ve strachu před svým zaměstnavatelem. Sjela totiž ze silnice nejprve na polní cestu a později uvízla v blátě.

Událost se stala minulý týden ve čtvrtek dopoledne. „Žena policistům uvedla, že projížděla s osobním vozidlem značky Škoda Fabia po silnici II/360. V katastru místní části Pocoucov jí náhle a úmyslně vstoupil do jízdní dráhy neznámý chodec. Ženě se podařilo vozidlo zastavit. Žena poté otevřela dveře u auta a muže se zeptala, jestli něco nepotřebuje. Muž údajně zareagoval tím, že ženu fyzicky napadl, vytáhl ji zevnitř auta a jejího vozidla se násilím zmocnil. S autem poté z místa odjel a ženu zanechal na místě,“ popsala mluvčí policie Dana Čírtková.

Mladé ženě se podařilo dostat do nejbližší firmy, ze které se zavolala pomoc. Stěžovala si na bolesti hlavy a krku, sanitka ji převezla do třebíčské nemocnice.

Bála se svého zaměstnavatele

Policisté mezi tím našli auto, stálo nedaleko zapadlé v poli. Ve spolupráci s městskými strážníky vyhodnotili kamerové záběry, stopy po údajném pachateli ale nenašli.

„Dalším důkladným prověřováním všech okolností údajného přepadení jsme začali mít určité pochybnosti o věrohodnosti ženiny výpovědi. Naše podezření se záhy naplnilo. Žena si celé přepadení vymyslela, protože se bála reakce ze strany svého zaměstnavatele na skutečnost, že při jízdě podle navigace sjela z hlavní silnice nejdříve na polní cestu a poté s autem zapadla v rozbahněném poli a nemohla s vozidlem vyjet. Proto přišla s příběhem o přepadení,“ dodal kriminalista Milan Špaček.

autor: mik
Spustit audio