Zimní olympijské hry jsou za dveřmi. Část české hokejové reprezentace už je v Soulu

První část české hokejové reprezentace už je v jihokorejském Soulu, kde ji ve středu čeká úvodní trénink na asijském kontinentu před olympijskými hrami. Tým letí na etapy. Ti, kteří mají za sebou včerejší extraligové duely, budou mít o něco kratší dobu na aklimatizaci.

První část tvořená hráči z KHL a ze Švýcarska, doplněná o trenéry Kalouse a Prospala, přiletěla do Soulu po poledni místního času, tedy kolem čtvrté ráno času středoevropského. Po jedenáctihodinové cestě se hráči přesunuli do hotelu, kde se nají, odpočinou si a od 19 hodin je čeká první trénink.

Druhou část, tedy hráče z extraligy a trenéry Špačka s Jandačem, čeká let o 24 hodin později. „Mimochodem dnešní trénink je jen o něco víc než šest hodin po příletu, časový posun je plus osm hodin, přesto bude podle všeho účast povinná,“ přibližuje redaktor Tomáš Lörincz.

Olympijský rok

V dalších dnech čekají hokejisty v první řadě další tréninky a aklimatizace, součástí přípravy na samotný turnaj bude v neděli 11. února zápas s Finskem v Soulu, konkrétně v hale zdejšího nejlepšího týmu Anyang Halla.

Po něm se mužstvo přesune do samotného dějiště her a 15. února se představí v prvním utkání ve skupině proti domácím Korejcům, o dva dny později bude Česko hrát s Kanadou a za další den pak se Švýcarskem.

Případné čtvrtfinále je na programu ve středu 21. února, semifinále v pátek 23. a boje o medaile pak o víkendu.

autor: jch
Spustit audio