Zítra odstartuje dokumentární televize WAR svět válek, v DVB-T její promo skončí

2. říjen 2017

„Nemůžeme se tvářit, že nevíme nic o více než šedesáti současných válečných konfliktech, ve kterých už zemřely dva miliony lidí,“ uvedl majitel Československé filmové společnosti Leoš Pohl.

Úderem úterní dvacáté hodiny zahájí své vysílání nová placená dokumentární televize WAR svět válek – první česko-slovenská stanice orientovaná výhradně na tento žánr. Prvním odvysílaným pořadem bude dokument Dunkirk – Hitlerova poslední pevnost. Od samého startu bude program dostupný u největších operátorů, konkrétně kabelové síti UPC Česká republika a v satelitní platformě Skylink. O2TV v tomto směru naopak vyčkává.

Diváci budou moci zhlédnout pořady o historických i aktuálních válkách a bitvách, o současných armádách a jejich složkách: letectvu, námořnictvu, pozemních silách a speciálních jednotkách a o zbraních minulosti, současnosti i budoucnosti. Dalšími tématy jsou například špionáž, terorismus, konspirační teorie, UFO a hrozby z vesmíru. Noční proud bez komentáře například zahrne rekonstrukce bitev a bojová nasazení v současných konfliktech. TV WAR bude vysílat čtyřiadvacet hodin denně, v českém a slovenském jazyce.

„Nemůžeme se tvářit, že nevíme nic o více než šedesáti současných válečných konfliktech, ve kterých už zemřely dva miliony lidí, že nezaznamenáváme zvyšující se počet teroristických útoků a že nic netušíme o hybridních a hackerských válkách. WAR svět válek nebude tyto problémy lakovat na růžovo. Naopak - bude na ně upozorňovat a varovat před možnými důsledky. A protože jde o domácí televizní stanici, budeme dbát o to, aby česká a slovenská stopa byla velmi silná, s důrazem na hrdinství, čest a vlastenectví,“ uvedl Leoš Pohl, většinový vlastník Československé filmové společnosti, která TV WAR provozuje.

První měsíce vysílání se ponesou v premiérách dokumentárních pořadů, kromě domácích, i z USA, Ruska, Velké Británie, Francie a Německa. Během noci – od první do šesté ranní hodiny - nabídne WAR pořady bez komentáře. V nejbližších dnech a týdnech TV WAR nabídne například portrét Benita Mussoliniho či premiérové dokumentární série. Stanice bude dostupná nejprve pouze ve standardním rozlišení obrazu, nicméně později počítá i s vysíláním v HD kvalitě. To by mělo odstartovat pravděpodobně v roce 2019, kdy stanice dosáhne 75 % materiálu právě v tomto formátu. Spolu s ostrým startem WAR svět válek dojde v nejbližších dnech také k ukončení jeho proma v pražské Regionální síti 4.

autor: lukpo
Spustit audio