Zlatá Koukalová: Dala bych si pár loků, ale fanoušci to oslaví za mě

„Ty seš drak, ty seš ďábel,“ vítal po květinovém ceremoniálu Gabrielu Koukalovou trenér ženské biatlonové reprezentace Zdeněk Vítek. Jeho svěřenkyně právě vyhrála svou první individuální zlatou medaili na mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová na stupních vítězů

Gabriela Koukalová na stupních vítězů | Zdroj: Reuters

Gabrielo, medaili ještě na krku nemáte, ale jaké to je být mistryní světa?

Je to úžasné, ale nemůžu to moc posoudit. Pocitů přišlo tolik, že se v nich vůbec neorientuju. Pod zrzavou barvou jsem tak trochu blonďatá, tak to napomáhá, že si pocity uvědomím, až když je po všem.

Přehrát

00:00 / 00:00

První dojmy mistryně světa Gabriely Koukalové získal reportér ČRo Jan Suchan

Individuální zlato z MS máte poprvé v kariéře. Můžete ho porovnat s ostatními úspěchy? Jak vysoko stojí?

Letos jsem měla dva vrcholy sezony – prvním bylo Nové Město a druhým teď mistrovství světa. Všichni říkají, že to jsou kecy, ale já bych nikdy netušila, že by se tohle mohlo stát. Čtvrtých míst už jsem měla z olympiády i MS víc než dost. Čím jsem starší, tím víc si říkám, že čtvrtá místa, které jsem v minulosti brala jako smůlu, bych dnes brala všema deseti. Je neskutečné, že to klaplo na první místo.

Gabriela Koukalová má světové zlato. Na šampionátu v Hochfilzenu ovládla sprint

Číst článek

Doufám, že jsem svým výkonem udělala radost i lidem, kteří fandí, zaslouží si to. Není to jen práce moje, realizačního týmu a všech lidí, kteří nám dělají podmínky. Je to i zásluha fanoušků. Žádný jiný národ podle mě nefandí tak jako Češi. Nikdo jiný své závoďáky tak nežene.

Jak jste viděla závod?

Snažila jsem se vyjet hlavou a ne vyskočit jako zajít z brázdy. Říkala jsem si, že jedu tak na 95 procent, ale najednou mi říkali, že jedu skvěle a vedu. Hrozně mě to povzbudilo, protože jsem si říkala, co to asi udělá, až pojedu plný kramle.

Máte tímhle zlatem pro šampionát splněno, nebo máte políčeno na další?

Když jsem na stupních dostala pivo, říkala jsem si, že bych si dala pár výraznějších loků. Ale pak jsem si řekla, že to je neprofesionální. Možná už mám splněno a mám čistou hlavu do dalších závodů. Ale i tak se budu snažit a budu si užívat každý závod nejen do konce mistrovství světa, ale i do konce sezony. Doufám, že fanoušci, co tu jsou, to tak trochu oslaví za mě.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme