Zlomový krok pro Hey Radio Miroslava Pýchy, stanice spustila VKV vysílač v Praze

24. červenec 2017

Stanice do éteru v hlavním městě přináší kombinaci popu a rocku, zejména s důrazem na hudbu osmdesátých a devadesátých let. Jejím plusem má být zejména méně mluveného slova a reklam.

Rozhlasová stanice Hey Radio Miroslava Pýchy spustila v pátek 21. července nový VKV vysílač v Praze. Pro samotného Pýchu jde o zlomový moment, protože tento program doposud na území hlavního města svou frekvenci neměl. V Praze tak po několika letech odstartovala zcela nová VKV frekvence. V zaplněném rozhlasovém éteru se může zdát další zkoordinovaná frekvence jako malý zázrak.

Hey Radio mohou zájemci naladit v hlavním městě na frekvenci 101.6 MHz, vysílač je umístěn na Výtoni. V uplynulých dnech fungoval s omezeným výkonem 60 Wattů, přesto jeho přítomnost registrovala naše redakce i na pražském Jižním Městě. Příjem na vertikální anténu byl bezproblémový s RDS daty, na horizontální polarizaci pak výrazně horší. Dálkový příjem RMF FM z Klodzka nebyl narušen a polskou privátní stanici tak bylo možné nadále přijímat bez problémů. Dnes přechází vysílač Hey Radia do ostrého provozu.

autor: lukpo
Spustit audio