ZOO Dvůr Králové o víkendu otevírá Africké safari a zahajuje hlavní sezonu

28. duben 2017

Poslední dubnové dny jsou v ZOO Dvůr Králové věnovány přípravám na otevření Afrického safari a zahájení hlavní sezony, které proběhne v sobotu 29. dubna. Do safari už byli přesunuti ptáci a v současné době tam jsou převážena stáda afrických kopytníků. Návštěvníci se mohou těšit i na novinku ve Lvím safari, kam budou se samičí smečkou nově chodit i dva samci lvů berberských.

Jako první byli do Afrického safari přestěhováni ptáci „Na vodních plochách areálu tak budou moct návštěvníci pozorovat hejna pelikánů nebo husic, jeřáby královské a po několika letech se sem vrátí i kormoráni," říká zoolog Michal Podhrázský a doplňuje, že ani v tomto roce návštěvníci nepřijdou o pohled na pštrosa dvouprstého. Oproti loňskému roku, kdy tu byl jen jeden samec, sem ošetřovatelé letos přemístí celou skupinu.

Čtěte také

Pracovníci zoo nyní navážejí do safari rovněž stáda afrických kopytníků, která se tu volně pohybují na ploše o velikosti více než 30 hektarů. "Antilopy, zebry a pakoně jsou v safari od května do konce září a často se stane, že tu vyvedou i nová mláďata," popisuje zoolog Jiří Hrubý. Safari je tvořeno velkými loukami, lesem a vodní nádrží. Projížďka vede po trase dlouhé okolo 5 km.

Do každodenního provozu bude od soboty uvedeno také Lví safari, které v tomto roce nabídne návštěvníkům novinku. Do jeho prostor budou chodit společně se lvími samicemi také mladí bratři lvů berberských Bart a Napoleon. Ti byli v minulé sezoně k vidění jen v expozici nebo ve venkovním výběhu.

Lví safari v ZOO Dvůr Králové nad Labem

Pro cestu do safari můžete mimo vlastních vozů využít také Afrika trucky nebo Safaribusy, ve kterých se během jízdy dozvíte něco nového o životě afrických zvířat od zkušených průvodců. Na oblíbené vyjížďky večerním safari se můžete vydat od června do září.

Zoologická zahrada je pro vás během hlavní sezony otevřena každý den od 9 do 18 hodin.

autoři: Zdeněk Čermák , Lukáš Pavlačík , Simona Jiřičková , Andrea Jiroušová
Spustit audio