Zoo Praha jako obvykle plná novinek

13. prosinec 2012

Co na vás čeká v následujících dnech v pražské zoo? Lákadel mnoho, vybíráme alespoň některá z nich.

Nové přírůstky

Narodila se samice sitatungy západoafrické. Tyto ohrožené bahenní antilopy chová Zoo Praha již od počátku 60. let a narodilo se zde již téměř 400 mláďat. Samce v lze v dospělosti snadno odlišit od samice, má dlouhé spirálové rohy, krční hřívu a tmavé zbarvení. Samice jsou zrzavé a bezrohé.

Mezi novorozená mláďata se také řadí malý makak vepří. Letos jde už o třetí přírůstek do rodiny vedené samcem Yogim. Matkou mláděte je samice Hanna. Makaky vepří mohou návštěvníci vidět v přízemí pavilonu Indonéská džungle.

Zajímavé akce

Již o víkendu mohou návštěvníci opět zavítat do terária na ochozu Pavilonu velkých savců. Expozice s kajmankami, krajtami, bojgami nebo varany byly několik měsíců uzavřeny z důvodu příprav na příchod slonic Tamary a Janity.

V sobotu 15. prosince pořádá zoo ornitologickou vycházku k Vltavě. Sraz zájemců je v 8.30 u hlavního vchodu do zoo. Procházka není nijak zpoplatněna. V doprovodu zkušeného ornitologa mají návštěvníci možnost vidět poláky, potápky, volavky, morčáky či hoholy. Zcela výjimečně se v okolí zoo objevují také turpani. Dalekohled a teplé oblečení s sebou!

Každý prosincový pátek a sobotu probíhají večerní prohlídky. Skupiny 25 návštěvníků vedené zkušeným průvodcem vyráží v 17.00, 17.30 a 18.00 od hlavního vchodu na výpravu mezi kočkovité šelmy, tučňáky, velké želvy a další úžasné živočichy. První termín je určen rodinám s dětmi, jimž průvodce přizpůsobí tempo i výklad.

autor: Zoo Praha
Spustit audio