Zpravodajská stanice France 24 plánuje španělsko-jazyčnou verzi, spustí ji do roku 2022

17. červenec 2017

O chystaných novinkách v portfoliu France Médias Monde informovala znovuzvolená šéfka Christine Saragosse. Ta potvrdila mimo jiné i uvedení HD verzí zmíněné zpravodajské TV.

Zpravodajská televize France 24 by se měla dočkat své španělsko-jazyčné verze, která doplní stávající mutace v angličtině, francouzštině a arabštině. Právě takový plán má Marie-Christine Saragosse, která byla zvolena i pro další funkční období regulátorem CSA jako šéfka společnosti France Médias Monde, do jejíhož portfolia tato stanice patří. France 24 v angličtině a francouzštině působí i na českém a slovenském trhu s placenou televizí.

Do portfolia France Médias Monde patří kromě zpravodajského kanálu France 24 také Radio France Internationale (RFI), které má VKV frekvenci i v Praze, a rozhlasová stanice Monte Carlo Doualiya. Španělsko-jazyčná verze France 24 má vzniknout v horizontu pěti let, tedy nejpozději v roce 2022. Informuje o tom web Digital TV Europe. Podle Saragosse by mohla tato mutace zpravodajského kanálu dobře spolupracovat například se španělským týmem RFI. Pro náš trh je nejzajímavější již avizované spuštění France 24 ve vysokém rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio