Zpravodajský kanál France 24 odstartuje v červenci ve vysokém rozlišení

7. červen 2017

Diváci v České republice a na Slovensku už mají v tuto chvíli k dispozici celou řadu zpravodajských programů, které jsou k dispozici v HD kvalitě.

Francouzská zpravodajská televize France 24, která působí i v nabídkách řady operátorů v České republice a na Slovensku, bude od července dostupná ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Firmy, jenž tento program šíří, si budou moci vybrat, zdali ho ponechají ve standardní kvalitě, případně svým zákazníkům poskytnou vyšší obrazový komfort. V HD kvalitě mají být dostupné verze anglicko-jazyčná a francouzská.

Diváci v České republice a na Slovensku už mají v tuto chvíli k dispozici celou řadu zpravodajských programů, které jsou k dispozici ve vysokém rozlišení. Namátkou můžeme zmínit na orbitální pozici 28.2 stupně východně CNN International a Bloomberg TV Europe, na 19.2 stupně východně některé francouzské kanály, BBC World News a ruskou RT a na 13 východně panevropský Euronews. Podle technických parametrů, které provozovatel stanice poskytl, bude France 24 HD šířena na Hotbirdu v multiplexu společnosti Globecast.

Parametry příjmu (od července): Hotbird 13B (13 stupňů východně), 11566/H, SR 29900, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio