Zranění ruky i zapálení popelnic. Rachejtle na Silvestra zaměstnaly záchranáře

1. leden 2018

U přibližně 220 událostí zasahovali po silvestrovské půlnoci středočeští policisté. Řešili potyčky a neshody mezi lidmi po celém kraji, vyhrožování sebevraždou i požáry a zranění od pyrotechniky. Hasiči zaznamenali na Silvestra 36 událostí, dalších 26 za prvních šest hodin nového roku.

Hlavní roli u výjezdu hasičů sehrála pyrotechnika. Požáry stromů, keřů a popelnic řešili v Kralupech nad Vltavou, Radvanicích, Úvalech, Zdicích či v Benešově.

„Následky těchto požárů vyčíslili vyšetřovatelé částkou 140 tisíc korun. Téměř z poloviny se na této sumě podílel požár živého plotu z tújí v Hovorčovicích v okrese Praha-východ, který byl také zapálen od zábavní pyrotechniky," uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Asi největší požár zachvátil v poslední den roku neobydlenou chatu v rekreační oblasti u Svárova. Do těžko přístupného terénu se kromě kladenských profesionálů vypravily i jednotky dobrovolných hasičů z Braškova, Unhoště, Úhonic a Žiliny. Příčina požáru a škoda je v šetření.

Středočeští policisté zasahovali také u zraněné osoby v Sázavě na Benešovsku, která si neopatrným zacházením s pyrotechnikou způsobila zranění ruky.

Požár chaty ve Svárově u Unhoště
autor: redakce | zdroj: ČTK
Spustit audio