02. ledna 2017 v 11:53 |

AB2007_onSite_CZ

c2f2aba572c974a5a9a41c3d6bcfc9db.png
02. ledna 2017 v 11:53 |

AB2007_onSite_CZ

Živý program v Experimentálním prostoru ROXY / NoD

Dlouhá 33, Praha 1, www.roxy.cz/nod

19:30 - 22:30

Galerie Experimentálního prostoru ROXY / NoD, 19:30 - 22:30


Audio Stream (mp3 64kbps)

Divadlo Experimentálního prostoru ROXY / NoD, 19:20 - 22:xx

Video Stream (QuickTime H. 264, 250kbps)
Audio Stream (mp3 32kbps Mono)
Audio Stream (mp3 64kbps Stereo)



-----------------
c8400 & machine funck: CRo slice'n'dice live

Množství rádiových stanic, které nepřetržitě vysílají do éteru svůj signál, může být obrazem vývoje směřujícího k pluralitě společnosti. Současně v nás však vyvolává trauma stále většího množství možností, ze kterých vybíráme. Technologický pokrok nás zbavuje fyzikálních omezení přenosových kapacit, avšak neřeší dilemata recipienta. V této fázi roste význam selekce, redukce, transformace a reinterpretace nepřetržitých datových proudů.

Projekt CRo slice'n'dice live staví na těchto metodách, které se stávají základními metodami práce pro celou kulturní produkci i lidskou duševní činnost všeobecně.

Kanály vysílané ČRo a streamované do internetu jsou v reálném čase stříhány na kousky, morfovány a skládány zpět k sobě. Působit zde na sebe budou dvě performační složky: C8400 jako kulturní DJ a zvukový dekonstruktor bude surfovat mezi dostupnými kanály a v reálném čase mixovat hudební proudy a nabíjet je elektrickou energií strojových ruchů; Machine Funck bude z vybraných častí toku zvukových dat skládat nové celky, které se budou vyvíjet v závislosti na vysílání i atmosféry prostoru, ve kterém se bude koncert odehrávat. Vysílání ČRo zde bude interpretováno a přetransformováno do výsledné podoby v čase proměnlivé hudební a zvukové koláže.

Posluchačům bude nabídnuta komprimovaná verze prostoru vytvářeného v čase vysíláním kanálů Českého rozhlasu a přetvořená do nového proudu vzájemně se ovlivňujících zvukových událostí.

-----------------

Duo sídlící v Praze, které objevuje svět turntablismu a ve své tvorbě využívá manipulaci s vinyly. Od roku 2003 skládají "písně" na základě využití manipulace s rychlostí gramofonových desek preparovaných nálepkami nebo poškrábaných nožem. Jejich "hudba" je pestrou tapisérií zvuků z povrchu i vnitřku gramofonových desek - praskání a cvakání má stejně důležitou roli jako fragmenty hudby nahrané na albech. Kořeny Birds Built Nests Underground je třeba hledat v postindustriální hudbě, z níž se vyvinul psychedelicko-minimalistický sound tohoto dua.

Smyčky a opakování v hudbě BBNU se stávají mikroskopem nebo jakýmsi zoomem, díky kterému je možné zkoumat "hudbu pod hudbou" a objevovat nové detaily notoricky známých zvukových nahrávek, které jsou roztříštěny na fragmenty a znovu spojeny v celek v novém kontextu.

Speciální program ke 100 letům rádia bude prostřednictvím vinylových drážek zkoumat sentimentální i jiné reflexe rozhlasového posluchačství v populárních písních. Svou frekvenci s oblíbeným hitem si budou moci naladit i posluchači
-----------------


Johana Švarcová, Marian Moštík, Petr Marek - hlasy, zvukové efekty
Režie: Romana Bohunská

Radio Ivo vzniklo původně jako pokus o přenesení rozhlasové hry na divadelní prkna bez jakékoli transformace a předchozího textu. Pouze s možností vidět její vznik. Hra ŽIVOT NEDOCENÍŠ v režii Romany Bohunské a její další repríza s novým námětem. Výrazová civilnost a zvukový realismus v pozvolném tempu. Normální příběhy ze života.
Herecká trojice sestává z členů českých alternativních divadelních skupin - Petr Marek je zakládajícím členem moravského improvizačního Dekadentního divadla Beruška, vystupuje v pražském Studiu Ypsilon, divadle VOSTO5 a elektronické hudební skupině MIDI LIDI, zároveň je filmovým režisérem (v českých kinech měla premiéru v roce 2002 jeho celovečerní LÁSKA SHORA , loni film NEBÝT DNEŠNí).
Johana Švarcová je známá především z hradeckého Divadla DNO, je zakládající členkou Teatru Plyšolíno a vystupuje v hradeckém Klicperově divadle. Marian Moštík je dlouholetým členem havířovského improvizačního Divadla V Soukolí. Všichni tři společně hrají také v kolektivním all-stars-bandu moravských improvizačních divadel LÁHOR / Soundsystem.


-----------------

ROXY NoD, 19.30 - 22.30 CET

Akihiro Kubota (Tokyo)
Gívan Belá (born Guy van Belle, Praha)
Isjtar (born Albert, Brussels)
Peter Courtemanche (Vancouver)
A network performance based on formant synthesis featuring artists from around the world...

meaning of duff:
0. Discourse Using Formants and Frequencies
1. The matted, partly decomposed, organic surface layer of forested soils
2. Daily Usage File
3. Discord Unit Frame
4. Design Up Front (software design methodology)