Babiččiny májovky na divoko
V receptech našich babiček si připomeneme jarní druhy hub a přidáme recept na májovky na divoko.
- 25 dkg májovek
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- ½ celeru
- 5 dkg sádla
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce octa
- sůl
- tymián
- nové koření
- cukr
Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme na tuku. Přidáme nadrobno nakrájené májovky, osolíme a podusíme. Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, tymián a nové koření, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Po odpaření vody zaprášíme moukou, dochutíme cukrem, octem a solí a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.